Des de fa un parell de setmanes anem veient un increment preocupant d’infeccions per una família de Virus anomenada CryptoLocker. Aquest virus és especialment maliciós, ja que un cop infecta un ordinador (Només afecta a equips amb Windows), comença de forma indiscriminada a encriptar les dades per tant quan l’usuari obre un document encriptat no aconsegueix llegir les dades que han quedat xifrades.
Aquest virus a la vegada deixa en cada carpeta un arxiu nou amb informació per que l’usuari que vol recuperar les dades realitzi un pagament a una organització que li proporcionarà les claus per a desxifrar els arxius. Alguns clients que van realitzar el pagament ( uns 600€) van aconseguir la clau correcta i d’altres van fer el pagament i al cap de pocs dies es van tornar a xifrar els arxius.

El mètode d’entrada d’aquest virus és per correu electrònic, sol utilitzar com Assumpte textos de tipus “La seva factura” ,”El seu pagament”, Your invoice”,”paquet a correus”,… és per aquest motiu que s’ha d’estar al cas en aquests tipus de missatges i desconfiar d’ells si no venen d’un remitent segur o sinó estan esperant cap correu d’aquesta tipologia. En cas de trobar-se amb missatges sospitosos aconsellem que els eliminin directament.

Els antivirus no el consideren un virus, doncs el correu en sí només conté un Link a un pàgina Web a on hi resideix el virus.

Per qualsevol consulta no dubtin en contactar amb nosaltres

Comments are closed.